Evde çiğköfte sunumu ve yapımı birçok kişi tarafından daha hijyenik ve güzel olarak düşünülür. İnsanın kendi eliyle yaptığı ve zevkine göre sunumunu hazırladığı çiğköfteler tabi ki makine tarafından ezilerek yapılan çiğköftelerden daha güzel olacaktır. Çiğköfte’nin kıvamını ve malzemelerini tam anlamıyla tutturamayanlar, hijyenik ve katkı maddesi bulunmayan çiğköfteler de tercih edebilir.

Çiğköfteyi hangi koşulda elde ettiyseniz sıra sunumuna gelsin. Çiğköfte sunumu yaparken olmazsa olmaz malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Marul(çiğköfte sunumu marulsuz düşünülemez)
  • Limon(Çiğköfte’nin tadına tat katan limon, aynı zamanda sunumunuza da renk katacak)
  • Lavaş (damak tadına göre dürüm yapmak istenirse tabii sunuma lavaşı da ekleyebilirsiniz)
  • Nar ekşisi (nar ekşisinin ilavesiyle mükemmelliğe ulaşacak çiğköfte sunumlarının püf noktasıdır)

Evde çiğköfte sunumu yukarıda sıraladığımız malzemelerin çeşitli şekilde tabağa yerleştirilmesiyle yapılır. Özellikle bakır ve gümüş büyük tabaklar çiğköfte sunumunuza dikkat çekecektir. Marulları tabağın aynı yönüne doğru sıralı şekilde dizdikten sonra üzerine, sıkma usulüne göre şekil vereceğiniz çiğköfteler dizilir. Aralarına ince ince kesilen limonlar koyularak tabağın üzerinde nar ekşisi gezdirilir. Sunum tabağına Lavaş da eklenmek istemiyorsa, en alta yani marulların altına kesilerek dizilebilir.

Evde Çiğköfte Sunumu Yapmanın Püf Noktaları

Çiğköfte sunumları çok geniş bir alana yayıl aktadır fakat bu yazımızda sizlere en şık ve en güzel olan sunumun püf noktalarını belirteceğiz. Öncelikle zeytinyağı her yemekte olduğu gibi çiğköfte’nin içerisin de de kendini hissettirir.

Evde çiğköfte sunumu yaparken özellikle sunum sırasında çiğköftelere elde şekil verilirken, ellerinizi suya değil zeytinyağına batırarak çiğköftelerin sıkın. Nar ekşisini çiğköfte ile tercih etmeyen kişileri düşünecek olursak çiğköftelerin üzerine değilde tabağın ortasına küçük soluğa koyarak yerleştirebilirsiniz.

Lavaş ekmekli sunum hazırlamak isteyenler kişiler de çiğköfte dürüm hazırladıktan sonra dilim dilim kesip sunum tabağına yerleştirebilirler. Aralarına salatalık, domates, limon ya da turşu dizebilir. Acı sever kişilere özel olarak hazırlanan sunumlarda ise çiğköftelerin arasına küçük sarı biber turşusu eklenebilir. Ayrıca limonu sunum tabağının üzerine sıkmanızı tavsiye etmeyiz, bu işlem çiğköftelerin bölünmesine ve dağılmasına neden olabilir.